Meer dan miniatuur

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dat is waar Holland Oto voor gaat! We houden rekening met de effecten van de bedrijfsvoering op mens en maatschappij. Zo doen we recht aan ons motto: "Small in size, big in impact".

Person 1
Bram Sevens Algemeen directeur

Made in Holland

Van ontwerp tot oplevering, onze productie vindt plaats in onze eigen werkplaats in Weert. Hier maken wij miniaturen onder de naam Holland Oto Products (HOP) én op aanvraag.

Onze merken

Een rijke historie

Eind jaren 60

Sluiting van de mijnen

Eind jaren 60 worden in Limburg de mijnen gesloten. DSM (De Staatsmijnen) bezaten werkplaatsen waar invalide geraakte mijnwerkers werkzaamheden konden verrichten, om zo een zinnige dagbesteding te hebben. Deze ‘WIM-werkplaatsen’ (Werkplaats Invalide Mijnwerkers) werden na de mijnsluiting omgevormd tot sociale werkplaatsen, en ondergebracht bij het Fonds voor Sociale Instellingen (FSI).

1971

De start van Efsi

1971 werd de naam gewijzigd in Efsi. Één van de activiteiten van de FSI was het voortzetten van de modelauto productie van Best box. Aanvankelijk nog steeds onder de naam Best box, gaat men in de jaren zeventig over tot Efsi, een fonetische uitspraak van FSI.

Midden jaren 70

Productie in eigen huis

Efsi werd verplaatst naar industrieterrein De Beitel in Heerlen. Er werd gebruik gemaakt van een legering van zink en aluminium (Zamak) om de personenauto’s, vrachtauto’s en autobussen te gieten. Men had aparte matrijzen/mallen voor de kunststof delen, waaruit de wielen, interieurs, ruiten, en spiegels werden gegoten. De kunststof kwam van DSM in de vorm van korrels. De personenauto’s werden eind jaren 70 uitgefaseerd. Het onderhoud van de matrijzen en het machinepark werd door de monteurs van EFSI zélf uitgevoerd.

1996

Holland Oto

In 1996 werd Efsi overgenomen door ondernemer Vincent Nies uit Weert. De naam Efsi verdween en het bedrijf ging verder onder de naam Holland Oto. Aanvankelijk produceerde Holland Oto voornamelijk schaal 1:87 modellen maar later werd onder de naam CSE (Compact Special Europe) ook een volledige lijn 1:50 modellen uitgebracht.

2010

Van producent tot distributeur

Het bedrijf heeft door de jaren heen zowel nationaal als internationaal een grote bekendheid verworven in de breedste zin van het woord. De vrijwel unieke situatie, aan de ene kant producent en aan de andere kant distributeur van zeer vooraanstaande fabrikanten van miniaturen en speelgoed, maakt Holland Oto zo bijzonder.

2019

Nieuwe directie, nieuwe look

In 2019 heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden en is Bram Sevens aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Holland Oto. Naast de veranderingen op papier heeft ook de volledige ‘’look and feel’’ van het bedrijf een flinke opfrisbeurt gekregen. Door middel van de nieuwste technieken, een gemotiveerd team en een uitgebreide range van merken en modellen, zijn wij optimaal voorbereid om de komende jaren U als klant te mogen bedienen met prachtige en kwalitatief hoogwaardige modellen!

De mensen achter het miniatuur

 • Bram Sevens

  Algemeen directeur

 • Jos Schell

  Salesmanager

 • Marcelo Mello Colina

  Salesmanager

 • Daniëlle Peeters

  Marketing & communicatie

 • Irma Gielen

  Administratie

 • Marc Timmermans

  Productie

 • John Verkoulen

  Productie

 • Jens Simons

  Productie

 • Ralph Bernaerts

  Productie

Werken bij Holland Oto

 • Open sollicitatie

  Open sollicitatie

  Bezit jij kwaliteiten die perfect zouden aansluiten bij Holland Oto en denk je onze miniaturen en/of werkwijze tot een hoger niveau te kunnen tillen?
  Lees meer
 • Allround productiemedewerker

  Allround productiemedewerker

  Als allround productie medewerker hoef je je binnen dit bedrijf nooit te vervelen! Je gaat namelijk werken met de nieuwste digitale printtechnieken.
  Lees meer