04 Over ons
04 Over ons

Van toen tot nu

Daar waar het begonnen is.

De geschiedenis van Holland Oto

Van sociale werkplaats, naar vooraanstaand producent en tevens distributeur van kwalitatieve miniatuurmodellen.

Sluiting van de mijnen

Eind jaren 60 worden in Limburg de mijnen gesloten. DSM (De Staatsmijnen) bezaten werkplaatsen waar invalide geraakte mijnwerkers werkzaamheden konden verrichten, om zo een zinnige dagbesteding te hebben. Deze ‘WIM-werkplaatsen’ (Werkplaats Invalide Mijnwerkers) werden na de mijnsluiting omgevormd tot sociale werkplaatsen, en ondergebracht bij het Fonds voor Sociale Instellingen (FSI).

1971 werd de naam gewijzigd in Efsi.

Één van de activiteiten van de FSI was het voortzetten van de modelauto productie van Best box. Aanvankelijk nog steeds onder de naam Best box, gaat men in de jaren zeventig over tot Efsi, een fonetische uitspraak van FSI.

Productie in eigen huis.

Efsi werd verplaatst naar industrieterrein De Beitel in Heerlen. Er werd gebruik gemaakt van een legering van zink en aluminium (Zamak) om de personenauto’s, vrachtauto’s en autobussen te gieten. Men had aparte matrijzen/mallen voor de kunststof delen, waaruit de wielen, interieurs, ruiten, en spiegels werden gegoten. De kunststof kwam van DSM in de vorm van korrels. De personenauto’s werden eind jaren 70 uitgefaseerd. Het onderhoud van de matrijzen en het machinepark werd door de monteurs van EFSI zélf uitgevoerd.

Verhuizing naar Weert, Kampershoek

In 1996 werd Efsi overgenomen door ondernemer Vincent Nies uit Weert. De naam Efsi verdween en het bedrijf ging verder onder de naam Holland Oto. Aanvankelijk produceerde Holland Oto voornamelijk schaal 1:87 modellen maar later werd onder de naam CSE (Compact Special Europe) ook een volledige lijn 1:50 modellen uitgebracht.

Van producent tot distributeur

Het bedrijf heeft door de jaren heen zowel nationaal als internationaal een grote bekendheid verworven in de breedste zin van het woord. De vrijwel unieke situatie, aan de ene kant producent en aan de andere kant distributeur van zeer vooraanstaande fabrikanten van miniaturen en speelgoed, maakt Holland Oto zo bijzonder.

Nieuwe directie en nieuwe look

In 2019 heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden en is Bram Sevens aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Holland Oto. Naast de veranderingen op papier heeft ook de volledige ‘’look and feel’’ van het bedrijf een flinke opfrisbeurt gekregen. Door middel van de nieuwste technieken, een gemotiveerd team en een uitgebreide range van merken en modellen, zijn wij optimaal voorbereid om de komende jaren U als klant te mogen bedienen met prachtige en kwalitatief hoogwaardige modellen!

HISTORIE OUDE MODELLENHISTORIE OM 4HISTORIE OM 2HISTORIE OM 1HISTORIE OM 3

Ons team

We zijn een klein maar gedreven team. Door de korte lijnen binnen ons bedrijf kunnen we snel schakelen.

Bram

Bram Sevens

Algemeen directeur
Jos-2

Jos Schell

Salesmanager
Marcello

Marcelo Mello Colina

Salesmanager

Daniëlle Peeters

Marketing & Communicatie
Nellie-1

Nellie van Buggenum

Administratie

Irma Gielen

Administratie

Team productie

John-1

John Verkoulen

Team productie
Jos Kuijpers-2

Jos Kuijpers

Team productie
Marc-1

Marc Timmermans

Team productie

Jens Simons

Team productie

Ralph Bernaerts

Team productie

Wat anderen over ons zeggen

Uit de vele projecten die wij reeds succesvol hebben uitgevoerd,
hebben we hieronder een paar recente uitspraken op een rij gezet.

Tijdens onze ervaring van vier jaar samenwerken met Holland Oto, om het assortiment van de Schotse en Britse Coach Collections te produceren, hebben we altijd geconstateerd dat ze onze wensen perfect en volgens de hoogste normen weten vorm te geven. We hebben altijd een geweldige persoonlijke service gehad, die ons heeft geholpen bij het maken van de exacte modellen die we nodig hebben en die zijn ontvangen met geweldige recensies van onze klanten.

Buckie

Met HollandOto hebben wij de juiste partner voor het maken van onze exclusieve busmodellen. Een samenwerking met korte lijnen, en bovenal met het oog voor kwaliteit resulteert in samenwerken met een grote S. De kwaliteitsnorm gaat steeds een trapje hoger en zeker, na de wisseling van Directie, is in de laatste 2 jaar een duidelijke kwaliteitssprong gemaakt. Een juiste balans tussen kwaliteit, prijs, innovatief meedenken, energieke en betrokken medewerkers in planning en productie, en luisteren naar de wensen van de klant worden omgezet in modellen van topkwaliteit.

Onze exclusief door HollandOto gemaakte modellen worden door steeds meer verzamelaars omarmd en gewaardeerd. Gewoon Top daar in Weert.

modelbus

Al ruim 20 jaar zijn wij klant van Holland Oto. Voor ons is het van groot belang dat we kunnen vertrouwen op een leverancier. De kracht van onze samenwerking is de kwaliteit miniaturen en service die zij leveren.

Bevro Secundair Logo - RGB

Halverwege 2020 raakte onze voorraad miniatuur vrachtwagens op. Via 1 van onze externe transporteurs werden wij gewezen op Holland Oto. Na een leuk eerste contact en het toegestuurd krijgen van een prototype werd al snel besloten om onze nieuwe miniaturen bij Holland Oto te gaan bestellen. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en meegedacht over de opmaak van de verpakking. De miniatuur vrachtwagens worden erg gewaardeerd door onze collega’s en, met name, onze chauffeurs.

Al met al zijn wij zeer tevreden over de samenwerking!

Review Logo - Detail result

This post is also available in: Engels Duits